Comentaris recents

  Arxius

  Categories

  • No hi ha categories
  • loading

   Tipus de fusta

  1
  /
  3
  /

  Tipus de fusta

  Sovint parlem d’un munt de varietats de fusta diferents i sabem que es fa difícil saber quina diferència hi ha en cadascuna d’elles, és per això que, Cortina Fusters us oferim una petita descripció de cada tipus de material amb els que treballem i us sigui una mica més fàcil identificar les seves propietats.

  Fusta Massissa

  La fusta massissa natural és un element constructiu de gran bellesa, qualitat i durabilitat. Fabriquem components amb fusta de les principals varietats disponibles al mercat. Sempre assegurem que provingui de plantacions i explotacions forestals sostenibles, garantit mitjançant certificats FSC i PEFC.

  Panells rexapats amb fustes naturals

  Amb panells prefabricats rexapats obtenim la qualitat i la bellesa de la fusta natural, amb una millor estabilitat dimensional i un cost més competitiu.

  Panells de fibres colorejades

  Avui hi ha una tendència a l’alça en quant a l’ús de panells de fibres colorejades per a la fabricació de mobiliari i elements arquitectònics d’interior. Amb aquests materials i acabats tipus a l’oli o vernissos amb poca cobrició podem aconseguir resultats molt atractius i d’aspecte molt natural.

  Contraplacats

  Els panells contraplacats es fabriquen sobreposant lamines molt primes de fusta natural alternant a cada capa el sentit de la veta. Això li confereix una gran resistència, una bona estabilitat dimensional i un aspecte de producte natural de tendència actual.

  Panells OSB

  Els panells OSB son una alternativa en quant a funcionalitat als taulells contraplacats. Es tracta de taulells fabricats amb estelles grosses de fusta que, disposades en capes alternades en sentit longitudinal i transversal, li confereixen una gran resistència. Existeixen diverses qualitats en quant a majors o menors requeriments constructius. La seva particular estètica fa que avui tinguin una imatge molt de tendència.

  Panells de fibres de fusta – MDF

  A partir de fusta desfibrada es fabriquen taulells d’una alta resistència. Convenientment recoberts amb lamines de fusta decorativa o altres materials sintètics com films de melamina, o lacats directament amb una infinita gama de colors, son un material idoni per a la fabricació de mobiliari i panells per aplicacions en la construcció i la decoració. Hi ha versions específiques d’aquest material amb propietats de resistència al foc o a la humitat.

  Panells melaminats

  A un nivell de preu mes assequible que la fusta natural i amb una aparença i textura gairebé idèntica a les fustes naturals, utilitzem els taulells melaminats per fabricar components i mobiliari. Els dissenys i les textures actuals son d’un grau de qualitat tant alt que fins i tot confonen als professionals mes experimentats.

  Cantells Plàstics

  Quan es treballa amb taulells de partícules de fusta o MDF melaminats, en la majoria dels cassos no es vol veure l’aspecte rugós del nucli del material que apareix als seus cantells. En aquests casos cal recobrir les vores amb cantells, habitualment de PVC o policarbonat d’aspecte pràcticament igual a la superfície dels panells, lo que dona a les peces un aspecte massís.

  Fenòlics

  Els anomenats panells fenòlics s’aconsegueixen sobreposant capes de resines fenòliques i altres materials com fulles de cel·lulosa, xapes de fusta, etc. Son materials d’una gran resistència superficial i durabilitat. Es fabriquen en diferents graus de qualitat per suportar condicions d’interior o d’exterior, com façanes.

  Taulells de particules de fusta aglomerada

  Altrament dits “taulells aglomerats”, són el material per excel·lència en la fabricació de mobiliari i panells per decoració. Es poden recobrir amb infinitat de materials i acabats com melamines, fustes, etc.